Hout

Inzameling en verwerking van uw afvalhout 

Voor de recycling van afvalhout geldt een onderscheid tussen drie soorten: 

  • A-hout: schoon, onbehandeld massief hout
  • B-hout: geschilderd of gelakt hout en spaanplaat
  • C-hout: geconserveerd hout, zoals geïmpregneerd tuinhout 

Hoe beter u deze typen hout scheidt, hoe beter het is voor het milieu én… hoe meer u bespaart. Daar helpen wij u graag bij. Door uit te leggen hoe u de verschillende soorten herkent. Maar bijvoorbeeld ook door het hout in eigen beheer verder te sorteren en geschikt te maken als grondstof. 

Werkwijze?

Hebt u regelmatig afvalhout, bijvoorbeeld van houten verpakkingen? Dan kunnen wij dit op periodieke basis inzamelen met behulp van een vaste container. Maar u kunt ook bij ons terecht voor een tijdelijke container; bijvoorbeeld voor op een bouwplaats. Afhankelijk van de kwaliteit geven wij uw afvalhout een passend tweede leven. Als grondstof voor de houtverwerkende industrie, als biomassabrandstof voor energie-opwekking of als basismateriaal voor bijzondere producten, zoals de designtafels van Meubelfabriek Herso.

Persoonlijk advies over uw afvalhout

Wilt u uw afvalhout ook zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk laten verwerken? Onze afvaladviseurs gaan graag met u in gesprek!

Cannot implicitly convert type 'Umbraco.Core.Dynamics.DynamicNull' to 'Umbraco.Core.Models.IPublishedContent'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?)