Kunststoffen

Inzameling en verwerking van uw kunststoffen 

Kunststof kunnen we grofweg onderverdelen in drie afvalstromen: folies, harde kunststoffen en EPS.

  • Folies bewerken wij in onze eigen installatie, waarna ze weer als grondstof kunnen worden gebruikt door de kunststofverwerkende industrie. Wij verwerken vrijwel alle soorten folie; van blanke folie tot landbouwfolie.

  • Harde kunststoffen zamelen wij ook voor u in. Denk aan pvc- en polyethyleenbuizen, maar ook aan plastic flesjes, bakjes en kratjes. We sorteren alles nog eens nauwkeurig voordat we het aanleveren aan de kunststofverwerkende industrie, om er voor u de hoogste waarde uit te halen.

  • EPS heet in de volksmond ook wel piepschuim. Door dit type kunststof (van verpakkings-EPS tot schoon isolatiemateriaal) aan de bron te scheiden is het prima te gebruiken als materiaal voor nieuwe producten.  

Sortering en bewerking in eigen beheer

Kleinere kunststoffen en plastics kunnen doorgaans prima met behulp van zakken worden ingezameld. Voor EPS zetten we, vanwege het volumineuze karakter, vaak dozen of containers in. Voor elke kunststofsoort en alle volumes kunnen we u een passende oplossing bieden. De bewerking en sortering voeren we volledig in eigen beheer uit. Ook zijn wij in staat om kunststoffen zelf over de hele wereld te vermarkten. Hierdoor kunnen wij u bijzonder gunstige tarieven aanbieden.  

Persoonlijk advies over uw kunststoffen

Wilt u uw kunststoffen ook zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk laten verwerken? Onze afvaladviseurs gaan graag met u in gesprek!