Afval scheiden

Bij veel bedrijven en gemeenten is het duurzaamheidsprio één: het drastisch verlagen van de restafvalstroom. De overheid neemt hier momenteel het voortouw in, door ernaar te streven dat van al het ingezamelde afval in 2019 nog maar 5% uit restafval bestaat. De verwachting is dat bedrijven dat voorbeeld gaan (of zelfs moeten) volgen. 

Bewustmakingsproces

Afval scheiden is een bewustwordingsproces. Mensen moeten anders gaan denken over scheiden. Dat is waar Van Kaathoven om de hoek komt kijken. Wij denken het afvalscheidingsproces zo grondig door, dat het nergens mis kan gaan. Alles draait om communicatie: komen de kleuren van de inzamelmiddelen overeen met het systeem van de schoonmaakdienst? En ook met de containers in de facilitaire ruimte? Door afval scheiden slim, makkelijk en ook leuk te maken, gaan mensen er ook daadwerkelijk mee aan de slag. 

Voordelen van scheiden

Voor sommige klanten heeft Van Kaathoven zelfs een speciale mascotte ontwikkeld die op een leuke manier vertelt hoe u afval het beste kunt scheiden en wat de voordelen zijn. Nou, door de afvalstroom te minimaliseren draagt u het volgende bij:

  • U werkt aan een beter milieu
  • U kunt er kosten mee besparen doordat u geen afval maar grondstof aanbiedt
  • U verbetert het imago én verlaagt uw eigen CO2-footprint 

 

 

Verrassende oplossingen

Afval scheiden draait om het milieu. Vanuit die gedachte biedt Van Kaathoven ook oplossingen aan bij klanten. Misschien bent u wel gewend om papier en kunststof apart te houden. Maar dan bent u ook gewend aan twee vrachtwagens die de stromen inzamelen. En is dat wel zo duurzaam? Doordat wij afval ook achteraf kunnen sorteren, bereiken we uiteindelijk hetzelfde doel. Met als verschil dat er minder vrachtwagens op de weg hoeven en u transportkosten bespaart.  

Gescheiden stromen

Van Kaathoven verzorgt de inzameling van diverse gescheiden stromen, zoals: 

  • Papier en karton
  • Kunststoffen en folie
  • Glas
  • Vertrouwelijk papier
  • Food en GFT