28 januari is het Data Privacy Day!

Op donderdag 28 januari is het ‘Data Privacy Day’. Deze dag is 40 jaar geleden in het leven geroepen om het bewustzijn van privacy bij iedereen te vergroten. In 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. Anno 2021 blijkt dat er toch nog van alles fout gaat met vertrouwelijke informatie.

Thuiswerken, wat doen we met vertrouwelijke documenten?
Nu we in Nederland al tien maanden thuiswerken beschikken we in onze privé-situatie over steeds meer privacygevoelige informatie. Thuis hebben we geen waarborgproces ingericht voor vertrouwelijke gegevens. Sparen we het op voor als we wel weer naar kantoor kunnen, of ruimen we het op via de ons bekende manier zoals de onderzoeker heeft gedaan? Daarom vraagt brancheorganisatie Federatie Nederlandse Oudpapier Industrie (FNOI), tevens de ontwikkelaar van het CA+ certificaat, aandacht voor het vertrouwelijk vernietigen van archieven en data.

“Datadragers als laptops of telefoons gewoon bij het grofvuil zetten, of in de openbare inzamelbak voor elektronica, kan nare gevolgen hebben. Al die printjes met persoonlijke informatie, horen niet bij het oudpapier ”: aldus Hans Koning, directeur brancheorganisatie FNOI. “Het simpel wissen van een harde-schijf is niet voldoende om aan de AVG Privacy eisen te voldoen. De data kunnen eenvoudig teruggehaald worden door iedereen die een beetje kennis van zaken heeft. We moeten beseffen dat bijna alles wat we printen en opslaan in dossiermappen altijd wel voor iemand interessant kan zijn.

Vertrouwelijke vernietiging
Wat uw behoefte ook is, Data Secur biedt een gepaste oplossing voor elk archief. Voor structurele, kleinere hoeveelheden bieden wij afgesloten rolcontainers of archiefdozen. Voor grote hoeveelheden plaatsen we afsluitbare portaalcontainers die we op afroep afvoeren. Uw archief ook afvoeren? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling.