Remco vol trots op zijn contract, werkgever én zijn fiets

De 24-jarige Remco Adams uit Heythuysen vertelt trots dat hij een halfjaarcontract heeft gekregen als belader bij Van Kaathoven, specialist in afvalverwerking. We hebben met hem kennisgemaakt toen Remco in augustus een maand kwam proefdraaien. Dat is Remco en Van Kaathoven erg goed bevallen. Toch is werk vinden en houden voor hem niet vanzelfsprekend. Hij moest al vroeg op eigen benen staan en heeft autisme en ADHD. Daarom is de juiste begeleiding en structuur erg belangrijk.

Een goede match
Via het UWV is Remco bij Loket 3 in Weert, partners voor re-integratie en arbeidsparticipatie, aan de slag gegaan. Zij begeleiden Remco om hem ‘werkfit’ te maken. Dat betekent werken aan zijn dagritme, verbeteren van de effectiviteit en zijn talenten in kaart brengen. Ook het opstellen van zijn cv en meegaan naar een sollicitatie zijn onderdeel van de begeleiding. Zo kwam Remco samen met zijn jobcoach Patrick bij Van Kaathoven op gesprek. Precies het juiste moment, omdat we op zoek waren naar enthousiaste chauffeurs en beladers in de gemeente Weert. Een goede match en vervoer was ook geregeld, hij zou namelijk meerijden met een vriend naar het werk.

Een nieuwe fiets
In de praktijk blijkt het soms lastig als Remco alleen naar het werk moet komen. Hij woont op 17 kilometer afstand van zijn werk en dan is het lastig om vroeg in de ochtend te beginnen. Voor Van Kaathoven is het belangrijk dat we op hem kunnen rekenen. Om zijn onafhankelijkheid te verbeteren, regelde Loket 3 in samenwerking met Everyday Heroes voor Remco een nieuwe elektrische fiets. Nu heeft hij de keuze tussen carpoolen of zelfstandig naar het werk komen.

Passie voor vrachtwagens
Vanuit Van Kaathoven wordt Remco aangestuurd door Pascal van den Bekerom, Manager Operations. “We hebben gekozen om Remco met een ‘mentorchauffeur’ te laten werken zodat hij in een vast team kan functioneren. Het is een jongen die erg gevoelig is voor prikkels, maar kan prima werken binnen een vaste structuur. We geven hem duidelijke taken en hij wil graag hard werken. Ja, we zien dat hij snel is afgeleid, maar hij wil graag en werkt hard”. Remco heeft een grote passie voor vrachtwagens, dus bij Van Kaathoven zit hij goed op zijn plek!