Alle vragen en antwoorden over prijsontwikkelingen brandstof- en energiemarkt op een rij

 

Op 15 maart 2022 hebben alle klanten informatie ontvangen over de impact van de prijsontwikkelingen op de brandstof- en energiemarkt. In deze aankondiging hebben we toegelicht dat we noodzakelijke maatregelen moeten nemen die van invloed zijn op de tarieven. Omdat het begrijpelijk is dat hierover vragen ontstaan hebben we hieronder de belangrijkste vragen en antwoorden voor u op een rij gezet:

  • Is de brandstof-energietoeslag tijdelijk?

Ja dat is tijdelijk. Tot wanneer deze precies geldt is nu nog niet te bepalen. Wanneer het prijsniveau weer naar het niveau zakt zoals in januari 2022, zullen wij de toeslag laten vervallen.

  • Per wanneer zal ik de toeslag op mijn factuur zien?

De toeslag zal per 1 april 2022 op uw factuur worden vermeld en ziet u door middel van een verhoging van uw reguliere tarieven. U ziet geen separate regel op de factuur.

  • Over welke periode wordt de toeslag berekend?

Deze wordt berekend vanaf voorgaande maand en nemen de  gemiddelde wijziging ten opzichte van het prijsniveau in januari 2022 (https://www.evofenedex.nl/kennis/vervoer/dieselprijs ). Per 1 april berekenen we de toeslag over maart aan u door.  Hierin zitten de maandelijkse fluctuaties al verwerkt. Dan vinden er geen verrekeningen achteraf meer plaats.  

  • Hoe vaak wordt de toeslag herzien?

De toeslag wordt maandelijks herzien en hierbij worden zowel de positieve als negatieve brandstof- en energieontwikkelingen geëvalueerd. Zeker gezien de overheids- (verlagende) maatregelen is dit onoverkomelijk. We blijven u hierover informeren via vankaathovengroep.nl/marktontwikkelingen. De effecten hiervan ziet u automatisch terug op de facturen.

Indien u aanvullende vragen heeft, neem dan gerust contact op met onze verkoop binnendienst via Verkoop Brabant 088-7310210 of Verkoop Limburg 088-7310350 of uw vaste accountmanager.