Gratis glas en PD inzameling

Overweeg jij om glas en PD (Plastic en Drankkartons) apart te gaan inzamelen? Dan is nu een gunstig moment om in actie te komen. Dat kan namelijk gratis! Er is in 2023 een nieuwe regeling van kracht van de stichting Afvalfonds Verpakkingen. Deze regeling houdt in dat van Kaathoven voortaan gratis verpakkingsafval dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval bij jullie op kan halen. We leggen je uit wat er precies gaat wijzigen en hoe je jouw bedrijf kunt aanmelden.

Waarom wijzigen de regels rondom inzameling glas en PMD?
Het Afvalfonds is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van verpakkingen in het afval van alle huishoudens in Nederland. Per 1 januari 2023 is hier ook het verpakkingsafval bijgekomen dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval en vrijkomt in o.a. scholen, kantoren en winkels. 

Vanaf 2023 krijgen producenten en importeurs meer verantwoordelijkheid over producten die door hen op de markt worden gebracht en in de afvalbak belanden. Het doel hiervan is producenten stimuleren bewuster te gaan produceren met focus op hergebruik en recycling. Maar wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Wil je glas of PD (plastic en drankkartons) apart gaan inzamelen?
Houd dan de website www.afvalgoedgeregeld.nl goed in de gaten. Vanaf 1 mei 2023 kun je jouw organisatie aanmelden via het inschrijfformulier voor kosteloze inzameling van gescheiden plastic verpakkingen en drankenkartons (PD) en/of glas. In principe kan elke organisatie zich hiervoor inschrijven, er zijn wel een aantal voorwaarden:

  • Er mag niets inzitten wat bij het restafval of bij andere afvalstromen thuishoort omdat het materiaal anders niet gerecycled kan worden. Dat wil zeggen dat er plastic verpakkingen en drankenkartons in zitten die schud-, schraap- of schenkleeg zijn en geen ander afval.
  • De minimale aangeboden hoeveelheid is 240 liter per lediging. Dit is ongeveer gelijk aan 4 inzamelzakken of een minicontainer, ook bekend als ‘kliko’. Makkelijk toch? 

Blijft Van Kaathoven dan wel mijn inzamelaar?
Jazeker! Via de website kun je aangeven dat Van Kaathoven de vaste inzamelaar is. Wij komen het glas en PD gewoon bij jullie ophalen. Wel zo vertrouwd dus.

Twijfelt u of de regeling ook voor uw organisatie van toepassing is dan kunt u dit vinden op www.afvalgoedgeregeld.nl/voor-wie. Een betere afvalscheiding is weer een stapje verder naar duurzaamheid. En in dit geval ook nog eens goed is voor uw portemonnee.

Wil je hierover nog meer informatie? Dan kun je alles vinden op www.afvalgoedgeregeld.nl/veelgestelde-vragen. Uiteraard mag je hierover ook contact met ons opnemen via verkoop@vankaathovengroep.nl of 088-7310210 (keuze 2).