Wens 5-jarige Bram in vervulling door Make-A-Wish

"Waar moeten we heen?", vraagt Bram aan de planner van Van Kaathoven. "Naar Odiliapeel!" is het antwoord en Bram krijgt de kaart met de afvalroute die gereden gaat worden. Vandaag is de dag dat Brams wens in vervulling gaat: "Ik wil vuilnisman worden."

Vertederd kijken de medewerkers op de werf bij Van Kaathoven toe. Het gebeurt niet vaak dat jongens er van dromen om vuilnisman te worden. "Hoe is het collega?", grijnst een volleerde vuilnisman. "Vandaag er tegenaan?!" Bram knikt en zelfs zijn lievelingsgebak, slagroomtaart en appelflappen, laat hij vandaag even staan. Hij wil aan het werk, maar papa Guido moet ook nog even wat oranje werkkleding aan. Bram hoeft niet om te kleden, want Bram heeft zijn werkpak al aan. Speciaal voor hem op maat gemaakt. Twee weken geleden werd het werkpak bezorgd en toen werd Brams droom al bijna werkelijkheid. "Hij roept al twee weken: 'ik moet gaan werken!'', lacht zijn moeder Anke.

Bram heeft net zijn chemo afgesloten en als het goed is staat hem niets meer in de weg om zijn jongensdroom in de toekomst in vervulling te laten gaan om net als papa vrachtwagenchauffeur te worden. "Maar dan op de vuilnisauto!", vertelt Bram die thuis ook al een vuilnisauto heeft, waar hij in past. "Ik pas er ook in!", lacht broertje Joep die lekker smult van het gebak: "Mag ik nog een stukje?" Dat mag en Joep heeft ook een leuke dag. "Ik vind het niet eng meer."

Brandweerauto 
Vanuit Veghel is Bram en zijn familie met een brandweerauto naar Uden gebracht en er volgt nog een mooi middagprogramma dat Make A Wish geregeld heeft, maar het hoogtepunt is toch dat ritje in de vuilniswagen. En hoe lekker de taart van Bakker van de Ven ook is, hoe mooi de ballonnen van de Feestneus ook zijn en hoe schoon Bart zijn vuilniswagen ook gewassen heeft, Bram wil nu vooral aan de slag. Vandaag geen containers, die sjouwt Bram thuis wel van voor naar achter het huis, nee vandaag wil hij zakken in de vuilniswagen gooien. Jazeker, en of hij sterk is en hij blaast op zijn vingers. "Opa zegt dat je daar spierballen van krijgt."

Bram geeft de kaart van Odiliapeel aan Bart en even later in de Papaverstraat kiepert Bram vakkundig de zakken met plastic afval in de bak. Niet alle zakken in de straat worden meegenomen en dat snappen de bewoners wel die even naar het mooie tafereel kwamen kijken. "De jongen zei nog: 'daar staat er nog één!'" Bram had daar dus oog voor, kortom een vakman!   

Tekst: MooiUden
Foto: André van der Linden

Wat was het een plezier om zo’n super stoere collega erbij te hebben vandaag! En wat heeft hij hard gewerkt. Je bent een topper, Bram! ❤️🖤