Geschiedenis

De geschiedenis van Van Kaathoven

Van Kaathoven Groep, opgericht in 1960, vindt haar oorsprong in transport en logistiek. Door de jaren heen zijn de activiteiten uitgebreid met afvalinzameling, afvalverwerking en de verkoop van producten uit afval. 

Van Gansewinkel

Van Kaathoven zelf werd in november 2014 overgenomen door de familie van Gansewinkel. Deze bouwt, onder leiding van Rob van Gansewinkel, aan een nieuwe afvalgroep. Zo werden al eerder in 2014 de activiteiten van Sica in Sittard en Meinke in Maastricht overgenomen.  

Uitbreiding diensten

Door de overname van Peters Papier versterkt Van Kaathoven haar strategische positie in Limburg. Met deze acquisitie breidt het bedrijf haar dienstenpakket verder uit, waardoor klanten een hoge kwaliteit op gebied van inzameling, recycling en verwerking kunnen verwachten. In 2015 is naast Peters Papier ook Rondo Afvalbeheer overgenomen. Met deze stap wordt de commerciële slagkracht vergroot doordat de expertise in afvalbeheer ingezet kan worden bij het huidige klantenbestand van de totale organisatie.

Familiebedrijven

De afvalgroep zal doorgroeien onder de naam Van Kaathoven. "Het is een bewuste keuze om ons te richten op overnames van familiebedrijven. Daarmee investeer je in loyale en betrokken medewerkers met jarenlange ervaring in de afvalbranche. Wij werken met passie aan een solide basis voor het bedrijf waarin klantgerichtheid, kennis en kunde het krachtige fundament zijn voor verdere groei binnen de circulaire economie", aldus Rob Meulendijks.