Hout A 1340X511px
  1. Van Kaathoven
  2. Afvalsoorten
  3. Hout

Hout

Inzameling en verwerking van jouw afvalhout
Voor de recycling van afvalhout geldt een onderscheid tussen drie soorten: 

  • A-hout: schoon, onbehandeld massief hout
  • B-hout: geschilderd of gelakt hout en spaanplaat
  • C-hout: geconserveerd hout, zoals geïmpregneerd tuinhout 

Hoe beter je deze typen hout scheidt, hoe beter het is voor het milieu én… hoe meer je bespaart. Daar helpen wij je graag bij. Door uit te leggen hoe je de verschillende soorten herkent. Maar bijvoorbeeld ook door het hout in eigen beheer verder te sorteren en geschikt te maken als grondstof. 

Werkwijze?
Heb je regelmatig afvalhout, bijvoorbeeld van houten verpakkingen? Dan kunnen wij dit op periodieke basis inzamelen met behulp van een vaste container. Maar je kunt ook bij ons terecht voor een tijdelijke container; bijvoorbeeld voor op een bouwplaats. Afhankelijk van de kwaliteit geven wij jouw afvalhout een passend tweede leven. Als grondstof voor de houtverwerkende industrie, als biomassabrandstof voor energie-opwekking of als basismateriaal voor bijvoorbeeld designtafels.

Persoonlijk advies over jouw afvalhout
Wil je jouw afvalhout ook zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk laten verwerken? Onze afvaladviseurs gaan graag met je in gesprek!

Offerte voor jouw afvalhout

Wil je jouw afvalhout ook zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk laten verwerken? We maken graag een voorstel op maat!

Van Kaathoven gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.