Kunststoffen C 1340X511px
  1. Van Kaathoven
  2. Afvalsoorten
  3. Kunststoffen

Kunststoffen

Inzameling en verwerking van jouw kunststoffen
Kunststof kunnen we grofweg onderverdelen in drie afvalstromen: folies, harde kunststoffen en EPS.

  • Folies bewerken wij in onze eigen installatie, waarna ze weer als grondstof kunnen worden gebruikt door de kunststofverwerkende industrie. Wij verwerken vrijwel alle soorten folie; van blanke folie tot landbouwfolie.

  • Harde kunststoffen zamelen wij ook voor je in. Denk aan pvc- en polyethyleenbuizen, maar ook aan plastic flesjes, bakjes en kratjes. We sorteren alles nog eens nauwkeurig voordat we het aanleveren aan de kunststofverwerkende industrie, om er voor jou de hoogste waarde uit te halen.

  • EPS heet in de volksmond ook wel piepschuim. Door dit type kunststof (van verpakkings-EPS tot schoon isolatiemateriaal) aan de bron te scheiden is het prima te gebruiken als materiaal voor nieuwe producten.  


Sortering en bewerking in eigen beheer

Kleinere kunststoffen en plastics kunnen doorgaans prima met behulp van zakken worden ingezameld. Voor EPS zetten we, vanwege het volumineuze karakter, vaak dozen of containers in. Voor elke kunststofsoort en alle volumes kunnen we jou een passende oplossing bieden. De bewerking en sortering voeren we volledig in eigen beheer uit. Ook zijn wij in staat om kunststoffen zelf over de hele wereld te vermarkten. Hierdoor kunnen wij je bijzonder gunstige tarieven aanbieden.    

Persoonlijk advies over jouw kunststoffen
Wil je jouw kunststoffen ook zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk laten verwerken? Onze afvaladviseurs gaan graag met je in gesprek!

Offerte voor jouw kunststoffen

Wil je jouw kunststoffen ook zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk laten verwerken? We maken graag een voorstel op maat!

Van Kaathoven gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.