Restafval 1340X511px 2
  1. Van Kaathoven
  2. Afvalsoorten
  3. Restafval

Restafval

Inzameling en verwerking van jouw restafval
Onder restafval verstaan wij alle afvalsoorten die je niet meer in gescheiden vorm kunt aanbieden. Maar zelfs restafval zien we bij Van Kaathoven nog steeds als grondstof. Het grove restafval dat we bij je inzamelen ondergaat op onze locatie namelijk nog eens een extra nascheiding. Dat gebeurt met behulp van geavanceerde technieken, om nog zoveel mogelijk van het afval geschikt te maken voor hergebruik.  

Opwekking van energie en restwarmte
De restanten die na dit laatste scheidingsproces nog overblijven, laten wij verwerken in verbrandingsinstallaties met een zogeheten R1-status. Dit betekent dat ze voldoende energie-efficiënt zijn om de officiële status van ‘installatie voor nuttige toepassing’ te verdienen. Jouw restafval wordt hier gebruikt als brandstof voor de opwekking van energie en restwarmte.  

Persoonlijk advies over jouw restafval
Wil je jouw restafval ook zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk laten verwerken? Onze afvaladviseurs gaan graag met je in gesprek!

Offerte voor jouw restafval

Wil je jouw restafval ook zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk laten verwerken? We maken graag een voorstel op maat!

Van Kaathoven gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.