Van Kaathoven Kluscontainer 2.5M3 (1)
  1. Van Kaathoven
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Waar moet ik op letten bij het huren van een kluscontainer?

Waar moet ik op letten bij het huren van een kluscontainer?

Het huren van een kluscontainer helpt je om je verbouwing of andere klus soepel en efficiënt te laten verlopen. Maar waar moet je precies op letten bij het huren van een kluscontainer? In deze blog bespreken we de belangrijkste aandachtspunten.

1. Maak een inschatting van de soort en hoeveelheid afval

Voordat je een kluscontainer kiest in onze webshop, is het essentieel om een goede inschatting te maken van het soort en de hoeveelheid afval die bij je verbouwing vrijkomt. Denk aan puin, hout, grof restafval, groenafval of bouw- en sloopafval. Door een nauwkeurige inschatting te maken, voorkom je dat je een te kleine of te grote container huurt, wat zowel kosten als tijd kan besparen.

2. Wat mag wel en niet in de afvalcontainer?

Niet alle afvalstoffen mogen in elke container worden gegooid. Het is belangrijk om te weten welke afvalstoffen wel en niet in jouw container mogen. Check altijd de specificaties om boetes en extra kosten te vermijden. Deze lees je in onze acceptatievoorwaarden

3. Vergunning en meldingsplicht

Voordat je de container plaatst, is het belangrijk om te checken of je een vergunning nodig hebt of een melding moet maken bij jouw gemeente. Dit geldt vooral als je de container op een openbare parkeerplaats wilt plaatsen. Gemeentes hebben verschillende regels en het niet naleven hiervan kan resulteren in boetes of dat de container verwijderd moet worden. Kijk hiervoor even op de website van jouw gemeente.

4. Voldoende ruimte voor plaatsing

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de plaatsing van de container. Houd rekening met 2 à 3 parkeerplekken, inclusief de plek waar de container geplaatst wordt. Dit zorgt ervoor dat er genoeg manoeuvreerruimte is voor het leveren en ophalen van de container. Controleer ook of er geen obstakels zijn zoals bomen, lantaarnpalen of overhangende takken.

5. Vul de afvalcontainer niet hoger dan de rand

Het is belangrijk om de afvalcontainer niet hoger dan de rand te vullen. Dit is een veiligheidsvoorschrift en helpt voorkomen dat afval tijdens transport uit de container valt. Overtreding van deze regel kan leiden tot extra kosten of dat de container niet opgehaald wordt.

Twijfel je over welke container je nodig hebt?

Bestel je kluscontainer direct in onze webshop. Hulp nodig bij het bestellen? Thom staat voor je klaar! Bel: 088 - 73 10 210!

Door rekening te houden met deze punten, zorg je ervoor dat het huren van een kluscontainer probleemloos verloopt en je verbouwing zo efficiënt mogelijk uitgevoerd kan worden. Succes met je project!

Van Kaathoven gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.