Frank Banner
  1. Van Kaathoven
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Werken bij Van Kaathoven: Vijf Voordelen

Werken bij Van Kaathoven: Vijf Voordelen


Wij zijn niks zonder onze collega’s, de mannen en vrouwen die dagelijks op de vrachtwagen stappen om de wijk schoon te houden. Daarom vinden we hun welzijn belangrijk. Onze peoplemanagers bewaken dat: dankzij hen ontbreekt het onze collega’s aan niets, zowel fysiek als mentaal. Peoplemanager Frank vertelt je over de vijf voordelen van werken bij Van Kaathoven.
 

1. Doorgroeimogelijkheden bij Van Kaathoven

“Bij ons heb je niet per se je hele leven dezelfde functie. Als iemand wil groeien, kijken we wat er mogelijk is. Iedere collega kan me appen of bellen om eens te sparren. Als het enigszins kan, regel ik een gesprek met de juiste mensen en geef ik tips. Ik had laatst nog een mooi voorbeeld. Iemand die hier als belader binnenkwam via een uitzendbureau, maar ambities had om op het Ortessa-kantoor te werken. Ik regelde de nodige gesprekken voor hem. Hij werd het uiteindelijk niet. Maar hij staat wel op de kaart. En nog belangrijker: hij kreeg een vast contract in zijn huidige functie. Hoe mooi is dat?”

Wist je dat... als je als belader de ambitie hebt om chauffeur te worden, wij het rijbewijs betalen?

2. Ontwikkelmogelijkheden bij Van Kaathoven
Groeien als mens, niet alleen als collega. Daar staan we voor, met oog voor elkaar. Frank: “In een van onze teams werkte een man die niet heel goed in de groep lag. Ik heb hem eens gebeld en gevraagd: hoe gaat het écht met je? Toen kwam eruit dat ‘ie eigenlijk best eenzaam was. Vervolgens belde ik hem iedere dag onderweg naar huis. Hoe gaat het? Wat ga je zo eten? Heb je al een wandeling gemaakt vandaag? Na een tijdje was hij veel rustiger. In eerste instantie hadden ze hem ‘opgegeven’, nu vervult hij een mentorrol voor collega’s in de vakantie.”

3. De peoplemanagers van Van Kaathoven
Peoplemanagers spelen dus echt een rol van betekenis. Je kunt altijd bij hen terecht. “Ik vind het belangrijk dat een team ook echt een hechte groep is”, vertelt Frank. “En iedereen heeft z’n problemen. Mensen willen vaak wel bespreken wat er bij ze speelt, maar voelen een drempel. Daar wil ik overheen stappen. Dat lukt inmiddels al aardig. In sommige teams worden problemen al openlijk besproken. Van grote tot kleine dingen: hé, ik heb vannacht niet zo lekker geslapen, láát mij vandaag maar even. Dan houden ze daar rekening mee. Bij Van Kaathoven sta je nooit alleen.” 

4. Gezond buiten bezig
Naast mentale gezondheid vinden we fysieke gezond net zo belangrijk. Je krijgt bij Van Kaathoven al korting op je sportschoolabonnement, hulp bij stoppen met roken en afvalcoaching, maar het werk zelf houdt je ook fit. “Ik rij zelf wel eens mee, vind ik hartstikke leuk”, vertelt Frank. “Dat stereotype dat het stinkt en vies is... Echt niet hoor. En je bent lekker in beweging, zonder dat je helemaal wordt afgemat. Je komt ook nog eens lekker zongebruind thuis.”

5. Van Kaathoven is een werkgever die om je geeft
Onze waardering voor je laten we graag blijken. Frank: “Dat begint al vóór je eerste werkdag. Ik kreeg een doosje muffins binnen met de tekst ‘wat leuk dat je begint’. Dat is heel fijn binnenkomen. Die vriendelijke, bijna familiaire sfeer. Daar blijft iedereen in hangen. Dat is een verschil met andere bedrijven waar ik heb gewerkt. Je ziet het ook terug in attenties met verjaar- en feestdagen, bedrijfsuitjes en teamuitjes. We zijn met velen, maar je voelt je nooit een nummer.” 

Aan de bak? Solliciteer nu

Van Kaathoven gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.