Banner Vankaathoven Paradijsvogel
  1. Van Kaathoven
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Word paradijsvogel bij Van Kaathoven

Word paradijsvogel bij Van Kaathoven

Kiezen voor een baan op de vuilniswagen heeft veel redenen: je hoofd leegmaken, met je handen werken en in de frisse buitenlucht zijn. Beladers en chauffeurs bij Van Kaathoven komen dan ook uit alle hoeken van de samenleving. Het stereotype ‘vuilnisman’ is daarmee definitief de deur uit: onze wagens staan vol paradijsvogels. Roel Willemsen, people manager bij Van Kaathoven, vertelt er meer over in dit artikel.

  • Dit doet een people manager bij Van Kaathoven 
    Zorgen dat mensen zich goed voelen in hun werk: dat is Roels missie als people manager. Hij bewaakt de sfeer, biedt een luisterend oor en is een aanspreekpunt voor medewerkers. Hij voert ook ontwikkelgesprekken en begeleidt verzuimtrajecten. Kortom: alles wat te maken heeft met het werkgeluk bij Van Kaathoven past in zijn straatje.  

Iedereen is welkom

Waar je ook vandaan komt, wat je achtergrond ook is: bij Van Kaathoven is iedereen welkom. Daarom loop je hier op de werkvloer een verscheidenheid aan mensen tegen het lijf. Roel: “Er werkt bijvoorbeeld een biomedisch wetenschapper. Naast haar baan bij de Spaanse zwembond werkt ze een paar dagen per week als belader. Zo kan ze naast het verrichten van al het ‘denkwerk’ ook fysiek bezig zijn.”  

Zo zijn er meer, vertelt Roel: “Een kunstenares werkt in eenzelfde constructie. Zij ziet haar baan als belader als de ultieme manier om haar hoofd leeg te maken. Ook werkt er jongen die is gevlucht voor de oorlog in Oekraïne. Hij kwam een tijd geleden via het uitzendbureau bij ons terecht en inmiddels heeft hij een arbeidscontract bij Van Kaathoven; het is een ideale werknemer. Maar er zijn ook jongens die hier al jaren als belader of chauffeur werken. Zij kennen alle ins en outs van onze routes en werkwijzen.”  

De 'typische vuilnisman' bestaat niet

Medewerkers van Van Kaathoven noemt Roel dan ook ‘paradijsvogels’ oftewel divers. Het stereotype ‘vuilnisman’ bestaat hier niet meer. Solliciteer je, dan mag je altijd op gesprek komen. Ben je fysiek in staat om het werk te doen en ben je gemotiveerd, dan is er voor jou een plek vrij. “Dit doen we niet op deze manier omdat het moet, maar omdat het voor ons niet meer dan normaal is.” 

Van Kaathoven is er voor jou

Mensen die bij Van Kaathoven werken, willen er nooit meer weg, volgens Roel. “We zijn een werkgever die jou en je talenten ziet. We bieden een veilige werkomgeving waar je jezelf kunt zijn en waar iedereen zich thuis voelt. Je kunt op ons terugvallen.” Daarnaast staat jouw ontwikkeling centraal. Heb je iets nodig of wil je iets bereiken? Dan komt er een plan. 

Roel vervolgt: “Onlangs liep een belader van ver in de vijftig tegen fysiek ongemak aan in zijn werk. Dat gebeurt weleens als je ouder wordt. We boden hem een opleiding tot chauffeur aan; een baan waarmee zijn fysieke klachten duidelijk minder zijn geworden. Ook was er een meisje dat in eerste instantie niet precies wist wat ze wilde; we gaven haar een aantal opleidingsmogelijkheden en inmiddels volgt ze de opleiding tot chauffeur.” 

Zie jij jezelf bij Van Kaathoven werken als belader of chauffeur?

Solliciteer hier >

Van Kaathoven gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.