Vobra Special Petfoods

Met de productie van 180.000 kilo honden- en kattenbrokken per dag is Vobra Special Petfoods een grote speler in de diervoedingsindustrie. Al sinds 1992 verzorgt Van Kaathoven met trots het afvalmanagement voor dit familiebedrijf. Een langdurig partnerschap dat gedreven wordt door duurzaamheid en uitstekende service. Purchaser Bert Vermeltfoort gaat uitgebreid in op deze meer dan solide afvalsamenwerking.

Als producent van hoogwaardige huisdierenvoeding streeft Vobra Special Petfoods naar klimaatneutraal ondernemen. “We hergebruiken koelerlucht tijdens het productieproces. We onderzoeken momenteel duurzame en recyclebare verpakkingsopties voor onze eigen merken. Ons wagenpark bestaat o.a. uit elektrische auto's en we hebben meer dan 1.000 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd”, vertelt Bert. Op deze manieren draagt Vobra al bij aan een duurzame toekomst.

Historie van het partnerschap
In 1992, toen verbranding van afval niet langer een optie was in de gemeente, ontstond het partnerschap tussen Vobra Special Petfoods en Van Kaathoven. “Voor ons is service, klantgerichtheid en beschikbaarheid van cruciaal belang. Van Kaathoven overtreft hierin, waarbij het bedrijf altijd klaarstaat om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.” Ondanks de verleidingen van andere afvalinzamelaars blijft Van Kaathoven volgens Bert tot op de dag van vandaag de beste keuze: “Naast concurrerende prijzen is het de service en communicatie die het verschil maken. Prijs is belangrijk, maar betrouwbaarheid en klantgerichtheid wegen even zwaar.”

Duurzaamheid en logistiek in afvalmanagement
Eén van de significante afvaluitdagingen was het verminderen van het aantal ledigingen van de 1100 liter containers. “In samenwerking met de accountmanager werd een oplossing gevonden door perscontainers te introduceren. Hierdoor werd efficiënter omgegaan met ledigingen en werd het afvalmanagement geoptimaliseerd. Het streven naar aparte inzameling van big bags blijft een uitdaging, maar Van Kaathoven blijft betrokken bij het zoeken naar duurzame oplossingen”, aldus Bert.

Afval als onderdeel van het productieproces
Met vier perscontainers speelt afval een belangrijke rol bij Vobra Special Petfoods. Het streven naar een verminderde afvalberg is een gedeelde verantwoordelijkheid. “Van Kaathoven verzorgt hierbij niet enkel de ledigingen, maar fungeert als strategische partner, waarbij suggesties voor duurzame afvalreductie altijd welkom zijn.”

Kortom, deze duurzame partnerschap tussen Vobra Special Petfoods en Van Kaathoven illustreert niet alleen effectief afvalmanagement, maar ook één brok toewijding aan duurzaamheid en vertrouwen.

Van Kaathoven gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.